Betaal ik 6% of 21% btw-tarief?

Betaal ik 21% of 6% btw-tarief?

 

Je wenst een nieuwe vloer te plaatsen en je hebt de keramische tegel van je dromen gezien. Zoals iedereen vraag je je vast af of je nu 21% of 6% btw dient te betalen op uw aankoop.

We zetten het even voor je op een rijtje:

Je kan genieten van 6% btw-tarief wanneer:

  • de woning ouder is dan 10 jaar (voor 12 februari 2016 kon je genieten van 6% btw als uw woning minimum 5 jaar oud was)
  • de werken worden rechtstreeks aan de eindgebruiker (eigenaar of huurder) gefactureerd.
  • jouw woning uitsluitend dient als privéwoning of slechts een ‘bijkomstig’ gedeelte ervan dient om uw beroep uit te oefenen
  • de levering en de plaatsing van de materialen door dezelfde aannemer gebeuren

Het laatste puntje is belangrijk wanneer je bij Impermo jouw mooie parkettegel, je gezellige houten vloer of je nieuwe badkamertegels bestelt.

Wil je dan niet alleen genieten van een zeer scherpe prijs op je materialen maar ook van deze BTW-verlaging dan laat je best je aankoop op naam van je plaatser zetten.

Hij zal de tegels en de plaatsing aan 6% factureren. Heb je nog geen plaatser gevonden? Geen probleem. Impermo kent heel wat deskundige plaatsers die voor jou een goede prijs maken!Ben je een handig en wil je die nieuwe keramische parket,… ZELF plaatsen? Geen probleem! Doe-het-zelvers krijgen dan wel geen verlaagd btw-tarief op de aankoop maar ze sparen heel wat uit door de plaatsing zelf te doen.

Met het juiste advies en de zinvolle tips van de Impermo-toonzaaladviseur lukt het vast en zeker om tot een prachtig resultaat te komen.

Alle plaatsingsmaterialen zoals het Tilestone Levelssytem, flexlijm, flexvoegsel,… kunnen netjes meegeleverd worden met je tegels.

Bekijk ook eens onze instructiefilmpjes voor het plaatsen van parket, keramisch parket of laminaat.

Wil je het echt eens proberen? Schrijf je dan in voor één van onze gratis workshops.

Dus … je ziet het! Er is voor iedereen een voordelige oplossing!

 

Navigate through our posts
Previous Next Go to all blogs