Travertin, een mooie natuursteen!

Travertin natuursteen is herkenbaar door de diverse warme kleurschakeringen die uiteenlopen van een warme beige kleur tot een diepe bruine gloed. Travertin is een kalksteen die gevormd wordt door de neerslag van kalk uit oververzadigd water uit warme bronnen. Takjes, bladeren en ander materiaal die in dit water vallen en vergaan, veroorzaken de kenmerkende onregelmatige poriën in dit materiaal.

Veel mensen kennen Travertin of Travertino misschien van de vensterbanken die in de jaren 60-70 werden gebruikt.

Vandaag de dag komt de meeste travertin uit Turkije en zijn er meerdere afwerkingen mogelijk, waaronder gezoet en getrommeld. Ook in de maten is er een zeer uiteenlopende keuze: mozaïeken, 10x10, 30x30, 60x60 , een groot of klein Romeins verband…

Veel is mogelijk!

Travertin is zeer geschikt als binnenvloer. Onder de naam ‘Bourgondische dallen’ vind je deze steen vaak in klassiek ingerichte woningen of Pastorijwoningen. In grote maten als 60x60 of een ‘Groot Romaans verband’ geeft dit warme natuurproduct een sfeervol beeld  aan uw kamer of keuken. Wil je een klassiek-modern interieur dan is de 60 bij 60 met rechte kanten een mooie keuze. Een legverband zorgt voor een wat speelser effect.


Wil je een gezellige badkamer, sauna of hammam dan is ook daar deze travertin een prima keuze. Gemakkelijk in onderhoud en een warme tint…wat wil je nog meer voor een badkamer waarin je even kan relaxen.Travertijn is ook geschikt als terrastegel voor het creëren van een warme mediterrane stijl. In de zomer kan je dan heerlijk genieten van een stukje buitenland in eigen tuin. 


Kortom…. klassiek of klassiek-modern, binnen of buiten…. deze

Related products

Flanders Travertin Light Beige  1.20cm Out of stock 37,99 €