(VINYL)LAMINAAT - Het verschil

(vinyl)laminaat – een budgetvriendelijke en kwalitatieve vloer die je makkelijk zelf plaatst.
Maar wat is nu precies het verschil tussen laminaat en vinyllaminaat?

LAMINAAT

Laminaat bestaat uit 4 lagen:

  • Een onderlaag die het opstijgende vocht en vervorming van de panelen tegengaat;
  • Een verlijmde HDF-plaat (High Density Fibre Board) van onder hoge druk samengeperste droge houtvezels;
  • Een decorlaag met tekening van hout of ander decor;
  • Een transparante slijtlaag die een belangrijke factor is voor de duurzaamheid van de laminaat.


Laminaat is vochtbestendig.
Dweilen kan dus gewoon met een vochtige doek. Let er wel op dat je vloer niet helemaal onder water komt te staan. In ruimtes met veel vocht of water kies je beter voor een vinyllaminaat of een keramische tegel.

Plaatsing op bestaande vloer? Geen probleem! Plaats je laminaat in combinatie met een ondervloer om meer vochtresistentie, minder contactgeluid en minder oneffenheden in de vloer te ervaren. Hou er dan wel rekening mee dat een laminaat 7-8mm dik is, exclusief ondervloer van 2mm dik. 

VINYLLAMINAAT

Een vinyllaminaat, ook bekend als Luxury Vinyl Tiles (LVT), is een soepele en veerkrachtige pvc die is opgebouwd uit verschillende lagen:

  • De onderlaag vormt een buffer tegen opstijgend vocht.
  • Bovenop de onderlaag bevindt zich een versterkende en beschermende glasvezellaag.
  • Daarboven komen een decoratieve laag en tenslotte een doorzichtige toplaag ter bescherming.


Een ondervloer? Check.
Een voordeel van vinyllaminaat is dat hierop reeds een ondervloer bevestigd is. Dit zorgt voor verschillende voordelen, zoals snellere plaatsing, minder contactgeluid, minder oneffenheden in de vloer en meer vochtresistentie.

100% waterbestendig. Een vinyllaminaat is 100% waterbestendig, waardoor je vinyllaminaat ook in vochtige ruimtes als de badkamer en de keuken plaatst.

Ideaal voor renovaties. Vinyllaminaat is (inclusief ondervloer) maximum 5mm dik, wat hem uitermate geschikt maakt voor renovatieprojecten. Je plaatst hem bovenop je bestaande vloer en behoudt je bestaande deuren. 

KWALITEIT OM OP TE VERTROUWEN

Zowel op de website als in de toonzalen van Impermo vind je bij elke laminaat een indicatie van de kwaliteit. Deze kwaliteit wordt – volgens Europese norm – aangeduid met een gebruiksindicatie. Alle (vinyl)laminaten bij Impermo zijn geschikt voor residentieel intensief gebruik, waardoor je ze met een gerust hart in eender welke ruimte kan plaatsen.

 

OP EN TOP PLAATSINGSGEMAK

Heb je zin om je vloer zelf te plaatsen? Een groot voordeel van (vinyl)laminaat is dat je de plaatsing snel en makkelijk zelf uitvoert. Dankzij het Q-click-systeem klik je de verschillende planken van (vinyl)laminaat makkelijk aan elkaar zonder verlijming. Snel geplaatst en zo ook budgetvriendelijk! Zo hou je tijd over om écht te genieten van je nieuwe interieur.

Navigate through our posts
Previous Next Go to all blogs