Metrotegels: top trend voor je keuken of badkamer!

Metrotegels: een stukje geschiedenis

De alomgekende metrotegels vinden hun oorsprong in de metrostations van Parijs, begin van de vorige eeuw.

Vaak waren de metrostations erg donker en vuil in die tijd.

De metrotegel met zijn glanzende oppervlak en afgeschuinde randen (biseauté), weerkaatste het licht en zorgde ervoor dat de metrostations er een stuk lichter een aangenamer uitzagen.

Bovendien is de tegel water-, vlek- en hittebestendig. Daardoor is het een onverslijtbare en zeer hygiënische tegel die al snel zijn weg vond naar keukens, brasseries, slagerijen…., plaatsen waar hygiëne er belangrijk is.

Ook in de States, in de New York Subway, werden metrotegels gebruikt: in alle kleuren en formaten, vaak met mozaiëk gecombineerd tot echte kunstwerkjes!

metrotegels, subway tiles

Metrotegels: in elk interieur

Vandaag zijn metrotegels helemaal terug van (nooit) weggeweest. Hip, trendy en geschikt voor elk interieur: modern, retro of rustiek...

metrotegels keuken badkamer

Er zijn metrotegels in allerlei kleuren en maten, glanzend of mat. Je kan ze bovendien in elk soort legpatroon toepassen… De mogelijkheden zijn eindeloos.

Ga je voor strak, plaats ze dan recht boven elkaar of in halfsteensverband. Wil je een meer rustieke look, ga dan bijvoorbeeld voor een visgraatmotief.

Helemaal hip is de zwart-wit trend: zwarte metrotegels met een witte voeg, of zwarte en witte metrotegels gecombineerd in verschillende vlakken.

  metrotegels wit zwart


Impermo biedt je een ruime keuze aan metrotegels.

Ga snel verder kijken op onze website, en mis zeker onze unieke promoties niet! Je vindt bij ons al een witte metrotegel vanaf 9,99 euro per m2.

Ook de afwerkingsboorden (listel) kan je bij ons vinden. En we adviseren je graag over de plaatsing en alle mogelijkheden van metrotegels voor jouw droomlook.

Tot ziens in een van onze toonzalen!

 

 

 

 

Related products

Biseauté White Wit  0.70cm Available 9,99 €
Biseauté Black Zwart  0.70cm Available 19,98 €
Navigate through our posts
Previous Next Go to all blogs