Makkelijk onderhoud in de badkamer?

De ideale badkamer is niet enkel superstijlvol, maar ook écht onderhoudsvriendelijk. En in een badkamer met minimaal onderhoud speelt de keuze van je tegels een belangrijke rol. Met deze 4 tips van Impermo geniet je van een mooie badkamervloer zonder zorgen.

Ga voor keramische tegels
Keramische tegels zijn hip. Niet alleen hebben deze tegels een mooie, natuurlijke uitstraling. Ze zijn ook uiterst slijtvast, niet poreus en erg makkelijk in onderhoud. Kies voor grote tegels met minimale voegen voor een optimale waterresistentie.

Keramische tegels zijn erg veelzijdig en bestaan in verschillende uitvoeringen. Houd je van een natuurstenen look? Dan is de City-collectie de geknipte keuze. Met de Tilestone Marble White kies je voor een mooi marmereffect.

Kies voor een geïntegreerd doucheafvoersysteem
In de meeste huishoudens wordt de douche meerdere keren per dag gebruikt. Daarom is het belangrijk dat je wand- en vloertegels eenvoudig te onderhouden zijn. Met grote douchetegels en een geïntegreerd afloopsysteem maken vocht en vuil geen schijn van kans. 

Kies voor de Shower Shape Cement in keramiek voor een moderne betonlook zonder zorgen. Combineer de douchebak met de Tilestone Shape Cement voor een uniforme look. Zo ontwerp je een strakke badkamer met stoere toets.

Voorkom kalkaanslag
In een badkamer is kalkaanslag haast onvermijdelijk. In hard water zitten calcium- en magnesiummineralen die een hardnekkige aanslag op uw tegels kunnen veroorzaken. Deze vervelende witte vlekken vermijden? Droog je douchecabine of -tegels na het douchen af met een handdoek of gebruik een aftrekker om de waterdruppels weg te vegen. 

Maak je tegels regelmatig schoon
Toch kalkaanslag op je keramische vloer- of wandtegels? Ammoniak of producten waar olie en zeep in zitten leggen een film op de tegels waaraan vuil blijft kleven. Gebruik liever azijn voor een superschone vloer. Doe een scheutje azijn in lauwwarm water en maak de tegels goed proper met een vochtige doek.

Heb je toch nog last van kalkaanslag na je schoonmaak met azijn? Gebruik dan Lithofin KF Sanitairreiniger voor een grondige schoonmaakbeurt in je badkamer. Dit is het perfecte hulpmiddel om kalkaanslag, vetaanslag en zeepresten makkelijk af te spoelen. Eventjes verdunnen met water, aanbrengen met een borstel of spons en goed afspoelen nadat je het kort hebt laten inwerken.

Bepaalde vetoplossingen krijg je ook met azijn niet helemaal weg. Een keer per seizoen heeft je vloer dan ook een grondige schoonmaakbeurt nodig. Gebruik de krachtige reiniger van Tilestone voor een optimaal resultaat. Neem een liter water en voeg 10 centiliter van de reiniger toe. Schrob goed en laat het product tien tot twintig minuten inwerken. Spoel daarna met water.


VRAAG ADVIES
NIK – technisch expert bij Impermo

Heb je nood aan advies in verband met de plaatsing van je tegels? Krijg je je tegels maar niet terug schoon? Ik deel mijn jarenlange ervaring graag. Contacteer me via Nik@impermo.be 

Navigate through our posts
Previous Next Go to all blogs