Wonen in klasse en stijl? Ontdek de gepolijste tegel

Een gepolijste tegel wordt geschuurd totdat de oppervlakte begint te glimmen. Zo krijgt het zijn karakteristieke hoogglans. Doordat de glans veel licht weerkaatst, kan de tegel verschillende ruimtelijke mogelijkheden creëren. Impermo geeft je extra tips om het beste te halen uit deze unieke tegel.

Luxe uitstraling

De schitterende glans van gepolijste tegels geven een luxueuze uitstraling en zijn beschikbaar in verschillende uitvoeringen. De klassieke marmerlook is een van de meest gewilde keuzes. Doordat de glans licht makkelijk reflecteert, worden donkere kamers lichter. Ook kan zelfs de kleinste ruimte nog groot ogen. Perfect dus als je een kleine, donkere badkamer wil omtoveren naar een ruimte waar een royaal spagevoel overheerst. Wil je dit effect nog meer versterken? Laat dan een deel van de vloer overlopen in de muur voor een extra vleugje luxe. Of kies voor de varianten in grootformaat. XL-tegels zorgen voor een dimensievergrotend effect, want hoe groter de tegel, hoe minder storende voegen.

Eenvoudig onderhoud

Gepolijste tegels zijn gevoelig voor vlekken doordat de microporiën onder het oppervlak naar boven zijn gekomen na het schuren. Ook is vuil sneller zichtbaar op het hoogglans oppervlak. Gelukkig zijn de tegels zo glad dat het makkelijk is om ze schoon te maken.

Zelf plaatsen of vakmanschap inschakelen?

Gepolijste tegels zijn moeilijker te plaatsen dan andere tegels. Een tegel die net niet goed ligt is snel te zien. De schaduw van de ongelijk liggende tegel wordt namelijk zichtbaar op de tegel ernaast. Strak tegelwerk is dus de uitdaging. Gelukkig kun je de tegels plaatsen met dunne voegen. Doordat de voegen bijna niet te zien zijn krijgt de ruimte ook meer allure. Met name bij de marmerlook is het belangrijk om een harmonieus geheel te creëren. Wil je zeker zijn van een verzorgde plaatsing? Laat het werk dan over aan een vakkundige.

Navigate through our posts
Previous Next Go to all blogs