De Scandinavische stijl is een blijvertje van formaat. Hij kenmerkt zich door zijn simpele vormen en pure kleuren. Opsmuk en tierlantijntjes zijn niet besteed aan de Scandinaviërs, maar toch stralen hun interieurs warmte en sereniteit uit. Hoe? Door het gebruik van natuurlijke materialen.

Nordic style essentials

Met de Nordic stijl bevind je je recht in de bossen. Van een eiken parketvloer tot het kleinste stukje decoratie; hout doet het altijd goed in deze interieurstijl. Wil je niet alleen de looks van de bossen in huis halen, maar ook de heerlijke frisse geur? Trek een middagje op pad, drop wat takken nonchalant in een vaas en je bent klaar. Warmte voeg je dan weer letterlijk toe door wollen plaids op de bank te verzamelen. Of leg een tapijt met geometrische print op de vloer zodat ook de voetjes warm blijven. Afwerken met het alom bekende ronde salontafeltje, en klaar.

Ton sur ton

Ben jij je hart verloren aan een bepaalde kleur? Ton sur ton is het perfecte excuus om je eens helemaal te laten gaan. Bij ton sur ton creëer je een rustig en stijlvol effect door verschillende kleurtinten van dezelfde basiskleur met elkaar te combineren. Welke kleur dat wordt, bepaal je helemaal zelf.

Wil je jezelf helemaal in de Scandinavische stijl onderdompelen, dan kies je voor zachte natuurkleuren. Beige- en bruintinten zijn in een veelvoud aan materialen, texturen en stoffen te vinden. Zeker producten uit de natuur passen verbazingwekkend goed binnen deze stijl. Het resultaat? Warm minimalisme ten top.

Vrolijke kleurvakjes

Wil je het veilige ton sur ton wat meer pit geven, dan is colour blocking hier voor jou. Kies voor een contrasterende, in het oog springende kleur zoals Pantone’s Living Coral. Een beetje durf heb je hiervoor wel nodig, maar je kan ook klein beginnen door de kussens op de bank een felle kleur te geven. Zolang het er maar tussenuit springt!

NAJAARSSTIJLEN 2019

NAJAARSSTIJL 01
Nordic ton sur ton

NAJAARSSTIJL 02
Le palace Parisienne

NAJAARSSTIJL 03
American loft

Related products

Tilestone Ecow. Timber White Wit  1.00cm Available 24,99 €
Tilestone Woodland Beige Beige  1.12cm Available 24,99 €
Californian Wood Wit  1.00cm Available 39,99 €
Tilestone Nordic Oak Natuur  1.10cm Available 36,99 €
Navigate through our posts
Previous Next Go to all blogs