Hout? Of toch niet?

Hout? Of toch niet?

Hou je van de warme, natuurlijke uitstraling van parket maar je weet niet of ‘echt’ hout wel een optie is voor jou. Laat staan dat je weet welke verschillende soorten ‘parket’ er wel niet bestaan. Als je de bomen door het bos niet meer ziet, dan helpen wij je graag om een goede keuze te maken.

Keramisch parket? De look van hout met het gemak van een keramische tegel.

Een mooie keramische parket is enkel van echt hout te onderscheiden door eraan te voelen. Het uitzicht en de structuur zijn vaak perfecte imitaties. Dit is een ideale keuze in drukbelopen ruimten. Geen gevaar voor vocht of water, vlekbestendig en zeer krasvast. In combinatie met vloerverwarming kan je zelfs het warme gevoel van een echte houten vloer evenaren.

keramisch parket, imitatiehout

Meerlagig parket? Een houtbasis met een fijne afwerkingslaag.

Bij meerlagig parket wordt een toplaag echt hout, vaak eik, verlijmd op een basis van andere houtsoorten. Hierdoor krijg je perfect het uitzicht van hout maar met minder werking. De kostprijs is aanzienlijk lager dan die van een massief parket. In tegenstelling tot massief parket kan je dit perfect combineren met vloerverwarming zonder veel rendementsverlies. In de meeste gevallen kan meerlagig parket rechtstreeks verlijmd worden op de chape of zwevend geplaatst worden mits verlijming in de tand en groef of zwevend geplaatst zonder verlijming indien click-systeem.

Massief parket? Voor de meerwaarde zoeker.

Ga je voor een 100% natuurlijk product en ben je fan van het unieke uitzicht van plank tot plank. Dan moet je kiezen voor massief hout. De uiteindelijke kleur kan je zelf bepalen door de keuze van beitsen, kleur oliën of wassen waarmee je de parket behandelt. Maar hou er wel rekening mee dat de kleur door de jaren verandert. Massief parket kan best niet zwevend gelegd worden, omwille van de sterke werking van de houtplanken. Bij massief parket wordt vaak eerst een ondervloer van mozaïek parket geplaats om de sterke werking van de massieve parket op te vangen. Aldus wordt de totale opbouw wel dikker dan bij samengesteld parket en is dit niet aangeraden om te combineren met vloerverwarming.

Meerlagig parket, hout, parket

Laminaat? Budgetvriendelijke imitatie

Laminaat geeft je toch het gezellige uitzicht van parket maar op een budgetvriendelijke manier. Een ideale oplossing voor bijvoorbeeld kamers. In laminaat heb je verschillende afwerkingsniveaus die de slijtvastheid en waterbestendigheid bepalen. Laminaat is ook makkelijk zelf te plaatsen zonder verlijmen met ons click-systeem.

laminaat, imitatie parket

Navigate through our posts
Previous Next Go to all blogs