Hoe een lichtrijk interieur jou een energieboost geeft

De kortste dag van het jaar ligt ondertussen achter ons. De dagen worden langzaam maar zeker wat langer en we genieten terug van meer daglicht. Maar welke impact heeft daglicht op je geest en lichaam? En hoe kan je ervoor zorgen dat je zoveel mogelijk daglicht meepikt in je woning?

Natuurlijk licht voor een gezonde geest
De invloed van daglicht op het welzijn van de mens werd lange tijd onderschat. Vandaag de dag staat het echter als een paal boven water dat de mens meeleeft met het ritme van de zon. Gedreven door onze interne klok gaan we op 24u. van waken naar slapen en terug naar waken. Wanneer er voldoende daglicht is, staat je interne klok perfect afgesteld en geniet je van een goede nachtrust, een regelmatige hartslag en gezonde bloeddruk.

Tijdens de winter is er jammer genoeg te weinig zonlicht om onze interne klok goed te laten draaien. Hierdoor maken we minder energiehormoon aan en dommelt het lichaam als het ware in. Het gevolg hiervan is dat heel wat mensen te kampen krijgen met een échte winterblues: een heus slaaptekort, een verzwakt immuunsysteem, een nors humeur… Kwaaltjes die we ook bij Impermo liever zien gaan dan komen!

 “Daylight reveals color; artificial light drains it”
- Helena Rubinstein, cosmetica-experte (1870-1965)

Laat de zon in je hart en het licht in je huis
Maar hoe kan je er voor zorgen dat je niet in een winterdipje afglijdt? Hoe haal je het beste uit die enkele uren dat het licht is? Zeker voor wie tijdens de kantooruren werkt, is het erg belangrijk om af en toe een luchtje te gaan scheppen. Ga bijvoorbeeld ’s middags een blokje om of ga naar buiten als je aan de telefoon hangt. Probeer ook om je baas te overtuigen voor een plek aan het raam of lampen die bij daglicht aanleunen. Wedden dat je je op slag beter voelt?

Ook in je woning is het belangrijk dat je voldoende licht binnenhaalt. En Impermo zou Impermo niet zijn, zouden we niet enkele handige tips verzameld hebben waarmee jij direct aan de slag kan!

MEER DAGLICHT MET IMPERMO
Praktische tips voor je interieur
Reflecteren kan je leren
Kies voor lichte kleuren op de muren. Zo zorg je niet alleen voor een lichter gevoel in de ruimte, maar krijg je ook de optische illusie dat de ruimte groter is. Lichte kleuren reflecteren namelijk licht terwijl donkere kleuren licht absorberen. Toch liever een accentmuur? Kies dan eens voor glossy keramiek of zelliges van Impermo.
Zuidgerichte, grote raampartijen
Het lijkt wellicht evident, maar hoe groter de ramen, hoe meer licht er binnen kan in je woning. Probeer daarbij zoveel mogelijk licht via de zuidkant binnen te halen, want het warme zuiderlicht past bij elk interieur. Ga je binnenkort renoveren? Denk er dan aan dat je de ramen tot op de grond laat komen, zo creëer je een open gevoel.
Transparante accessoires
Ook met je decoratie kan je meer licht in huis halen. Kies voor doorzichtige, blinkende of andere reflecterende accessoires. Gekleurde glazen vaasjes, een koperen bordje of een bijzettafeltje uit messing? Het zorgt voor meer lichtweerkaatsing, en dus voor meer licht in huis! Perfect!

Lopen op licht
Ook je vloer kan bijdragen tot meer licht in je woning. Zo kan je bijvoorbeeld een open en lichtrijk gevoel opwekken met natuurvloeren zoals parket of natuursteen. Kies bijvoorbeeld voor een prachtig fineerparket zoals de Caveland of de onderhoudsvriendelijke laminaat Arizona Light.

Navigate through our posts
Previous Next Go to all blogs