Het Impermo-moment van Laura

Wonen alsof je interieur zo van Pinterest komt? Alles tot in de details in orde, een kleurenpallet dat de laatste nieuwe trends volgt en meubels die rechtstreeks uit een hippe cataloog geplukt lijken met een vleugje DIY. Dat omschrijft zowat het interieur van Laura Bertone, dankzij haar voorliefde voor interieur en al wat mooi is 

Wie is Laura?  
Laura is een duivel-doet-al. Ze studeerde voor kleuterjuf waarna ze haar passie vond in de fotografie. Ze werkte een tijdje voor Nikon, maar begeeft zich nu dagelijks naar de kantoren van communicatiebureau DDB in Brussel. Naast haar werk houdt ze ervan om interieurideeën op te zoeken op Pinterest en deelt ze haar eigen ervaringen op haar goedgevuld Instagram-account.   

Verbouwen ten huize Bertone  
Al anderhalf jaar woont Laura met haar man in hun gerenoveerde woning die dateert van 1960, en die ze op anderhalf jaar tijd verbouwdenDe renovatie verliep niet altijd even makkelijk, beaamt Laura. “We hebben eerst even boven gewoond zonder keuken en de hele winter hebben we zonder ramen gezeten. Gewoon een laagje plastiek zat er tussen ons en buiten. Het moeilijkste aan de verbouwing was niet het werk zelfmaar het leven in de verbouwingen, tussen het stof. Maar eens het grove werk achter de rug is en je tevreden bent met je woning, dan denk je daar niet meer aan.” 

 

Zelf kiezen, zelf genieten  
“Ik keek er echt naar uit om te verbouwen en zelf alles te mogen kiezen en in te richten. Ik heb toen ook heel veel op Pinterest naar ideeën gezocht. Ik kan stiekem zelfs zeggen dat het al weer kriebelt om het ooit nog eens opnieuw te doen. Er komen ook altijd nieuwe dingen in de mode die leuk zijn, en dan wil je weer veranderen. Maar ik ben echt tevreden met de keuzes die ik gemaakt heb.”  

Hout, dat oogt lekker warm  
“Voor onze vloer in de living hebben we voor echt parket van bij Impermo gekozen. We hebben ook wel keramische tegels in overweging genomen maar dat oogde toch net wat minder warm dan echt parket. Ik wou wat rustieke toetsen in huis brengen en met deze vloer ging dat perfect. Ik heb ook getwijfeld om een iets donkerder parket te nemen maar bij geen enkel ander parket had ik dezelfde klik, dus dan hebben we maar voor deze gekozen. Ik heb er nog geen dag spijt van gehad.” 

 

Eucalyptus is een cementtegeltje  
“Een van mijn favoriete kleuren in mijn interieur is eucalyptusgroen. Omdat het zo fris oogt, wou ik het kleur graag in onze gang. Maar, ik wou ook iets anders dan een gewone tegel. Bij Impermo vonden we exact wat we zochten, een simpele cementtegel met een leuk motiefje in eucalyptusgroen. Telkens als ik de gang binnenkom na een zware werkdag voel ik mij ook onmiddellijk thuis en ben ik blij met mijn tegels. Ik heb ook al veel complimentjes gekregen over mijn cementtegels en dat is altijd fijn om te horen.”   

Marmer in de keuken 
In de keuken koos Laura voor een spatwand in marmermozaïek. “De marmeren tegeltjes zijn niet altijd even makkelijk af te wassenmaar voor mij moet het vooral mooi zijn. Ik ben ook niet de vuilste kokkin dus dan moet je moet niet altijd compromissen sluiten voor iets wat makkelijk te onderhouden is.”  

 

Navigate through our posts
Previous Next Go to all blogs