Een retro interieur? Dat kan, en wel zo!

Retro is weer helemaal terug van weggeweest. Voornamelijk als eigenwijze touch in je interieur. Ronde vormen, warme kleuren zoals oranje en rood, en drukke prints, het mag allemaal! Er wordt volop gemixt en gematcht tot een gezellige melange van oud en nieuw. Ook fan? Geef je woning een nostalgisch tintje met onderstaande tips van Impermo.

Vrolijke muurbloempjes
Of je nu kiest voor wandtegels of behangpapier, het belangrijkste is dat er kleur in zit. De typische retrokleuren zijn feloranje, okertinten, kakigroen en knalrood, maar ook andere kleuren zijn natuurlijk helemaal goed! Ga all the way met een drukke print vol symmetrische patronen of kleurrijke bloemen. Let wel dat je maar één volledige wand met de drukke print bezet, zo creëer je toch nog een open ruimtegevoel. Voor de andere muren kies je best een neutralere, complementaire tint.

Dynamische vloeren
Een retro vloer die je woning meer dynamiek geeft, zonder het al te druk te maken? Dan kies je best voor één soort tegel, met een print die je maar in één ruimte gebruikt. Nog beter is om maar één patroontegel per verdieping te gebruiken, anders kan het wel eens rommelig overkomen, en dat willen we natuurlijk niet! Zo kan je in je badkamer opteren voor de stijlvolle Blend Coral of ga in de keuken voor de prachtige Paul & Jane Belle Epoque Manoir.

Unieke meubelstukken
Kenmerkend voor retro meubels zijn de ronde vormen, zachte lijnen en de unieke materialen: donker – al dan niet vernist - hout, suède, leder… Wie een echte pièce unique in z’n living of slaapkamer wilt, struint best enkele antiekzaken of vintagewinkels af. Maar tegenwoordig vind je ook leuke nieuwe retro in de populaire meubelzaken. Kies bijvoorbeeld voor een fijne sofa met (rib)stoffen bekleding in een houten frame, rotan of keramiek.

Nostalgische accessoires
Bij retro accessoires denken we direct aan industriële lampen, duurzame plantjes zoals cactussen en vetplanten, bonte tapijten en servies met kleurrijke prints. Ook een platenspeler mag zeker niet ontbreken. Of je nu naar de rommelmarkt trekt op zoek naar jouw stijl of je gaat gewoon de stad in, denk vooral niet te veel na over wat samen past en koop gewoon wat je mooi vindt!

Navigate through our posts
Previous Next Go to all blogs