Een landelijk klassiek interieur in drie stappen

Vertoeven in een plattelandswoning waar de tijd stil lijkt te staan? Een landelijk klassiek interieur roept een natuurlijke sfeer op. Typerend voor deze stijl is het knusse, uitnodigende karakter waardoor je de hele dag op je blote voeten wil lopen. Wil je weten hoe je een landelijk klassieke inrichting creëert? Met de tips van Impermo ben je drie stappen verwijderd van je droominterieur.

Ga op zoek naar harmonie

Het geheim van rust in je interieur? Ga voor elementen die als puzzelstukjes samenvallen. Je muren, vloeren en belangrijkste meubels zetten de toon voor de rest van je ruimte. Neem een klassieke basis als uitgangspunt, zoals de LMB Sedarland Antique T&G, een donkerkleurige geoliede eiken parketvloer. De knopen en barsten in de houten toplaag halen in een klap een warme uitstraling en een authentieke vloer in huis. Ben je toe aan een upgrade van je keuken? Ga voor natuursteen: met de antraciete kalksteen Noir d’Eglise schep je een klassieke uitstraling die doet denken aan een oud kerkgebouw. Neig je meer naar landelijk dan klassiek? Leg Pierre Nero in halfsteensverband en benut zijn uitstraling van blauwe steen om een pastorijstijl te creëren in je eigen keuken.

Denk groots én minimaal

Een landelijk klassiek interieur is zowel ruim als simpel. Begin met het juiste kleurenpalet. Aarde- en pasteltinten zijn natuurlijke kleuren die de ontspannen sfeer van deze stijl naar voren brengen. Creëer ruimtelijkheid door te spelen met de keuze in je meubels. Denk aan open kasten zoals een buffetkast met glas of een bad op pootjes. Ook kun je een vloer in een visgraatmotief leggen: dit trekt elke ruimte breder doordat je aandacht langs een optische pijl naar alle hoeken van de kamer gaat. Dit motief is al eeuwenlang bekend en onder andere te vinden in paleizen.  Met de Pecan Taupe kan nu iedereen een koninklijke vloer in huis halen.

Kies niet alleen voor functionaliteit, denk ook aan decoratieve details

Voor welke stijl je ook gaat, je interieur valt of staat bij de final touches. Een goede afwerking is namelijk detailwerk. Textielen maken hier een groot onderdeel van uit. Kies je voor een kleurenpalet met verschillende wittinten? Ga dan voor kussens en fleeceplaids in verschillende lichte kleuren, bijvoorbeeld pastel, om je interieur wat speelser te maken. Een patroontegel is ook een goede gangmaker in een sobere basis. De Paul & Jane Pattern Cambridge combineert lichtblauw met aardetinten, waardoor je landelijkere interieur net een andere twist krijgt.

Tegenwoordig kun je landelijk klassiek overal vinden en behoort deze stijl niet langer meer tot de Engelse plattelandshuisjes. Met onze tips kun je in elke woning en met elk budget uit de voeten!

Navigate through our posts
Previous Next Go to all blogs