Cédric en Kim totaal verrast door renovatie in Blind Gekocht

Vorige week was het aan Cédric en Kim om hun blinddoek af te nemen in de voortuin van hun kersverse huis. Bestaat het droomhuis van dit koppel met twee kindjes dan toch of moet het gezin aan hun wensen inboeten om in hun geliefde Londerzeel te blijven wonen? In aflevering 4 pikt Dina het viertal op aan hun voormalige woonst.

Creatieve oplossingen voor een compacte gezinswoning

1840: de postcode van Londerzeel én meteen het belangrijkste criterium van Cédric en Kim. Want in die gemeente voelen ze zich thuis en willen ze dan ook blijven wonen. Dat daaraan een veel kleinere woning vasthangt dan gedroomd, nam het koppel aanvankelijk voor lief. Tot Cédric en Kim aan het einde van aflevering 3 hun blinddoek afnamen… ‘Dit is wel heel erg klein’, klonk het. De aparte slaapkamer waar Liam en Vince, de twee zoontjes van Cédric en Kim, zo naar uitkijken, leek op dat moment zelfs totaal onmogelijk. Alle hoop lag dus bij de renovatie.

In aflevering 4 zien we hoe het aan de vooravond van de verhuis nog alle hens aan dek is. Om extra budget vrij te maken, verkocht het koppel een heel aantal van hun huidige meubels. In ruil daarvoor zorgt Bart voor een heleboel nieuwe spullen, die weliswaar in zelfbouwpakketten geleverd werden, waardoor er nog wat kluswerk op het programma staat.

Met een bang hart, zenuwen en – in het geval van Liam – zelfs met buikpijn, nadert het gezin de volgende dag hun nieuwe woonst in Londerzeel. Nog voordat de sleutel goed en wel in het slot zit, rennen Liam en Vince naar boven om hun nieuwe kamer te verkennen. En ja hoor, Bart scoort punten! Want de kinderen worden niet enkel getrakteerd op een eigen slaaphoek, maar ontdekken ook een echt speelfort mét klimtouwen.

Eerst en vooral maakte Bart een opening tussen de twee kinderkamers. De schuifdeur zorgt ervoor dat de jongens toch elk hun eigen plekje kunnen creëren. Het plafond bleef dan wel behouden, tetris-gewijs deed Bart er zijn eigen ding mee. En van het miniscule berghok viel niets meer te herkennen. Zoals Dina al voorspelde: happy kids, happy parents!

Extra licht- en ruimtegevoel

Ondertussen komt ook de lichte vinylvloer Finfloor White voor het eerst in zicht. Net als de vele creatieve oplossingen voor de kleine ruimtes, komt ook de vloer doorheen bijna het hele huis terug. De budgetvriendelijke, dunne vloer plaatsten de werkmannen bovenop de bestaande tegels. Bart koos hier voor een vloer die vocht- en waterbestendig is en die toch voor het gevoel en de look van hout zorgt.

Verder ontdekt het gezin ook de ouderlijke, lichtrijke slaapkamer en de badkamer met dubbele lavabo én dubbele douche. Florida Beach Pebbles, de keitjes uit natuursteen, zorgen voor een bijzonder accent in de douche en de keramische Sassoker Copa Sabbia als wandtegel maakt het geheel compleet. Op het gelijkvloers herkent het koppel meteen hun eigen spullen, afgewisseld met nieuwe decoratie-elementen en meubels. De keuken is opnieuw een ‘check’ op de lijst vol verwachtingen van Kim: een eenvoudige maar praktische keuken die toch een eigen karakter krijgt dankzij Biseauté White Mini, wit glanzende mini-metrotegeltjes. En de veranda, die van Cédric nog de naam ‘kot-na-kot’ kreeg, wordt nu bekroond als ideale plek voor zijn ochtendkoffie. Daar ziet hij hoe de keramische vloertegel Tilestone Century Grey de lichtinval dankzij de grote raampartijen nog meer accentueert.

Sprakeloos en duidelijk overdonderd zien Cédric en Kim hoe Béa en Bart met een compactere woning toch de wensen van het hele gezin vervulden.

Deze week…

Vanavond is het de beurt aan Nisse en Mathilde. Het huis dat makelaar Béa voor dit jonge Gentse koppel kocht, kon nog wel een opknapbeurt gebruiken. Benieuwd wat voor creatieve oplossingen interieurarchitect Bart dit keer uit z’n mouw schudde? Je ziet het vanavond om 20.35 op VIER, of daarna op vier.be.

Navigate through our posts
Previous Next Go to all blogs