5 tips voor een Pinterest-proof keuken

Denk je eraan om de keuken in een nieuw kleedje te steken? Of je nu kiest voor een volledige renovatie of het kleinere opsmukwerk, het zit ‘m in de details. En details, daar zijn we bij Impermo erg goed in. Wil jij een keuken die eruitziet alsof je ‘m zo uit onze catalogus geplukt hebt? Lees dan zeker verder, want deze keer geven we 5 tips voor een Pinterest-proof keuken!

Black is back (again)

De voorbije jaren kozen heel wat mensen voor een spierwitte keuken, maar anno 2019 is de nieuwe trendkleur zwart. Langzaam maar zeker nemen donkergrijze of zwarte kasten, wandtegels en vloeren de fakkel over van wit. Monochroom, ton-sur-ton of met accentkleur op de muur, het kan allemaal. Ook bij Impermo hebben we mooie donkere wandtegels, die dankzij hun waterafstotende bovenlaag ook als spatwand kunnen dienen. Zo is er onder andere de Zellige Tundra: een donker handgemaakt wandtegeltje dat in Marokko vervaardigd werd. Hierdoor geeft elk tegeltje direct een unieke touch aan jouw keuken.

Zacht wit met natuurlijk hout

Droom jij toch nog van een witte keuken? Kijk dan zeker eens naar zacht wit, ook wel vanillewit genoemd. Dit is veel zachter dan spierwit en creëert daardoor meer rust. Nog een voordeel? Vanillewit past perfect bij keramische parket zoals de Chicago Bronze of een grijze keramische variant van natuursteentegels zoals de Tilestone Belgian Grey.Zowel het keramische parket als de keramische blauwe steen van Impermo zijn vlekbestendig, ideaal voor in de keuken dus! Ben je een echte durver? Ga dan voor houten kastdeuren in dezelfde kleur als je parket.

Handmade tegels voor meer karakter  

Natuurlijk moet je zelf geen tegels gaan persen, maar handgemaakte tegels zijn wel weer helemaal in. Dankzij hun authentieke look and feel vinden wandtegels zoals de Zellige Most White, Zellige Oyster Grey en de Flanders White Glossy hun weg naar jouw keuken. Deze keramische wandtegels geven jouw keuken een ambachtelijke, warme uitstraling door de onregelmatigheden in het oppervlak en de randen.

Groen, groen, groen  

Urban jungles maakten vorig jaar reeds hun intrede, maar ook in de keuken kan je heel wat leven brengen met plantjes! Combineer dit met legplanken in plaats van kasten die boven het aanrecht hangen en je hebt direct een leuk plekje om jouw hangplantjes, mini-kruidentuin of ander leuk groen te etaleren!

     

Marmer blijft hangen 

Ook dit jaar is de marmertrend een blijver, zowel in strakke minimalistische als in klassieke, landelijke interieurs. Aan echt marmer hangt natuurlijk een prijskaartje, daarom gaan veel mensen op zoek naar kwaliteitsvolle marmerlooks zoals de Carrara Gris Saltino. Het moet natuurlijk zo echt mogelijk lijken, en met deze keramische vloertegels krijg je exact dat resultaat.

Navigate through our posts
Previous Next Go to all blogs