5 budgethacks voor een opfrisbeurt met een kleine prijs

Verandering van spijs doet eten: soms ben je toe aan iets anders. Een verfrissende opknapbeurt hoeft niet meteen een grote renovatie te betekenen. Met deze tips voor een klein budget pas jij je eigen mini-makeover toe en voelt het daarna als thuiskomen in een nieuw huis. 

Trendkleuren van 2019

Verf je muren eens opnieuw in een moderne trendkleur. Bij Impermo gaan we af op de vakkennis van het bekende verfmerk Levis en het Amerikaanse kleurinstituut Pantone. Levis koos dit jaar voor Spiced Honey, een aardetint die jouw interieur een relaxte en verfijnde sfeer geeft: voor een elegante keuken of een vredige slaapkamer, bijvoorbeeld. Liever iets energiekers? Pantone selecteerde Living Coral als Colour of the Year 2019. Met deze vitale en zachte kleur als basis creeër je een fris interieur vol energie.

Verander je lichtplan

Je kunt op twee manieren meer of ander licht creëren: met verlichting, zoals spots en smart lighting, of door te spelen met lichtinval. Met beide manieren kan je helemaal los gaan in de woonkamer, keuken of slaapkamer. Maar een spotsysteem of staande lamp plaatsen in je badkamer kan een onhandig of duur verhaal worden. Ga daarom voor wittinten die het daglicht reflecteren. Met witte keramische wandtegels trek je de ruimte open en creëer je nieuw leven in je badkamer.

Plant power

Met nieuwe planten kan je de plank nooit misslaan. Ze zuiveren de lucht in huis, geven een unieke, natuurlijke toets aan je interieur en stralen rust uit. Een verse bos bloemen doet ook al wonderen voor een verandering in je interieur. Bij interieur gaat het immers ook niet alleen maar om zicht: met de geuren van al dat groen oogt het niet alleen frisser, maar ruikt het ook een stuk fleuriger.

Een andere afwerking

Stoffen en materialen zoals plaids, kussenhoezen, tapijten, tafellakens of gordijnen vormen de kers op de taart. Probeer eens je textielen en andere vormen van decoratie volgens één thema te organiseren. Je kunt hiervoor bovenstaande tips ook als uitgangspunt gebruiken: kies een trendkleur, ga voor botanisch groen of houd het simpel en licht met wittinten.

Een nieuwe sfeer met een nieuwe vloer

Een nieuwe vloer kan voor een echte change of scenery zorgen. Met de VYGO vinylvloer van Impermo kan je nu een vloer installeren voor een klein budget. VYGO is het ideale renovatieproduct: eenvoudig te plaatsen met een kliksysteem voor elk type ondergrond, effen of oneffen. Door de authentieke look & feel in zowel de tekening als de structuur van de vloer geniet je optimaal van de warme uitstraling van hout.

Navigate through our posts
Previous Next Go to all blogs