Impermo-vlekkengids

Ben je wat onhandig geweest en heb je niet meteen het juiste onderhoudsproduct in huis? Vlekken kunnen verwijderd worden op voorwaarde dat je daarvoor het juiste middel gebruikt op de juiste manier. We hebben voor jou een lijst opgesteld met vaak voorkomende vlekken en huis-tuin-en-keukenmiddeltjes om deze vlekken de baas te kunnen.

Oorzaak
Remedie

Koffie/thee

Ammoniak of zuurwaterstof opgelost in water
Schoensmeerbenzine op poetskatoen
Kleurstoffen                            Bleekwater (javel)
ConfituurZuurstofwater verdund met water
Inkt/kogelpen/potloodOntsmettingsalcohol / zuurstofwater
FruitZuurstofwater / aceton
Olie / vetBenzine op poetskatoen
HaarlakAceton
Latexverf / AcrylverfBleekwater
OlieverfTri-chloorethyleen
RoestOplossing van oxaalzuur in brandalcohol
Bloed / gras / waterverfAmmoniak / zuurstofwater
UrineOplossing van kaliumhypobromiet (gevaarlijk)
WijnOntsmettingsalcohol / bleekwater


Lukt het niet om de vlek te verwijderen met deze middeltjes? Een onderhoudsproduct doet altijd wonderen! Lees hier welk onderhoudsproduct we aanraden voor welke vlek.

VRAAG ADVIES
NIK – technisch expert bij Impermo

Heb je nood aan advies in verband met de plaatsing van je vloer? Heb je een vlek gemorst en vind je de oplossing niet terug in onze vlekkengids? Ik deel mijn jarenlange ervaring graag. Contacteer me via Nik@impermo.be

Chemicalien en/of poetsproducten mogen nooit gemengd worden. Doe steeds een proef op een onopvallende plaats. Alle gebruikte ontvlekkingsproducten zijn in zekere mate gevaarlijk (ontvlambaar en / of giftig) Het is daarom steeds noodzakelijk handschoenen en een veiligheidsbril te dragen. De producten buiten bereik van kinderen houden en niet roken of eten terwijl u werkt met deze producten. U kan best een vakman raadplegen voor de juiste samenstelling en werkwijze van de voorgestelde producten. Deze inlichtingen zijn gebaseerd op richtlijnen van het WTCB en onze jarenlange ervaring.

Navigate through our posts
Next Go to all blogs