Vintage is hot!

Vintage is hot!

Vintage items zijn weer helemaal in. Van kasten tot stoelen en accessoires, je vindt ze in meer en meer interieurs.

Maar wat is vintage nu eigenlijk? De term wordt normaalgezien gebruikt voor authentieke stukken die minimaal 50 jaar oud zijn en uit de jaren vijftig of zestig stammen. Maar ook de seventies en vroege eighties leveren mooie retro-stukken op.

Ga eens langs bij de kringloopwinkel  in de buurt, shop online of kijk eens op zolder bij je oma of opa, je vindt vast wel enkele pareltjes.

Meubilair

Vintage kasten zijn vaak een beetje apart: een leuke vorm, grappige pootjes, vaak donker hout. Heel wat karakter dus. Zorg ervoor dat je er een echte blikvanger van maakt en laat nog een ander vintage item terugkomen in dezelfde ruimte: zo creëer je harmonie.

Hieronder een mooi voorbeeld van een kleurrijk interieur met een prachtig vintage kastje en een vintage fauteuil in een kinderkamer, gecombineerd met een esdoornkleurig laminaat in warme houtlook. In combinatie met warme kleuren  creëer je instant sfeer en een oppepper voor je humeur!

laminaat, montana, impermo, vintage, retro, kinderkamer

Vloer

Maar wist je dat ook je vloer een prachtig vintage accessoire kan zijn? Een vintage tegel maakt van je vloer een echte blikvanger. Van zachte pasteltinten of felle kleuren tot cool zwart-wit.

Helemaal in is het creëren van je eigen ‘blend’: je mixt verschillende patroontegels door elkaar in een willekeurig patroon.
Hieronder zie je een voorbeeld van een blend van keramische patroontegels in combinatie met een hyperstrakke, moderne badkamer. Alles kan, alles mag.

Bij Impermo vind je een uitgebreide collectie aan patroontegels: van handgemaakte cementtegels tot keramische patroontegels. Breng een foto van je interieur mee of een (ver)bouwplan, wij adviseren je graag bij de juiste keuze.

impermo, goedkope tegel, vintage tegel, retro tegel, inloopdouche, moderne badkamer

Related products

Trocadero Trompe l'oeil Grijs  1.50cm Available 44,99 €
Trocadero Ristretto Veelkleurig  1.60cm Available 44,99 €
Trocadero Vivalto Veelkleurig  1.60cm Available 44,99 €
Trocadero Roma Veelkleurig  1.60cm Available 44,99 €
Blend Flower Zwart  0.85cm Available 16,98 €
Blend Coral Zwart  0.85cm Available 19,98 €
Navigate through our posts
Previous Next Go to all blogs