TREND - Terrazzo tinten

Ben je op zoek naar een vleugje nostalgie?
Een van de nieuwste trends in het tegellandschap is terrazzo.
Deze gespikkelde tegel vormt door zijn uiteenlopende kleurschakeringen en marmerresten
een instant eyecatcher in jouw interieur.
Terrazzo werd al in de 15de eeuw geproduceerd door marmerresten te mengen met beton. De verschillende groottes en vormen van deze marmergranulaten bepalen in sterke mate het unieke karakter van deze tegel. Kies je zwart, wit, grijs of liever een kleur? Alles kan! Door het gebruik van kleurpigmenten is het mogelijk om terrazzotegels te produceren in een waaier van verschillende kleuren.

Net zoals de patroontegels, wordt ook deze klassieker in een keramische variant aangeboden. Met een keramische tegel geniet je immers van optimaal onderhoudsgemak. Keramische tegels zijn dus niet alleen duurzaam, maar ook weinig vlekgevoelig en in hoge mate krasbestendig. De kleurschakeringen in een terrazzo zorgen er bovendien voor dat je niet elk vuiltje ziet op je tegel, waardoor hij extra onderhoudsvriendelijk is.

Een terrazzo wordt al snel dé uitblinker in jouw interieur. Door de verschillende kleurvarianten waarin terrazzo te verkrijgen is, kan je hem combineren in een veelvoud aan interieurstijlen. Ben je een fan van vintage, industrieel of minimal chic? Met terrazzo kan je alle kanten uit.
Navigate through our posts
Previous Next Go to all blogs