Flagstones zijn weer helemaal terug!

Flagstones - ook wel eens breuksteen genoemd- zijn terug van nooit weggeweest

Deze grillig gevormde, prachtige natuursteen was erg populair in de jaren 60 en 70, maar wint nu - 50 jaar later - opnieuw sterk aan populariteit.
Flagstones zijn platte, onregelmatige gevormde natuurstenen die gewonnen worden door het splijten van gelaagde natuursteen.
Leisteen is een van de meest bekende natuurstenen die worden gebruikt om flagstones te winnen.

Leisteen is een prachtig natuurlijk materiaal, met respect voor de natuur gewonnen. Het gesteente heeft een fijne textuur en een donkergrijze tot zwarte kleur, maar er zijn ook roodachtige varianten.
Het gesteente is compact, homogeen en weinig poreus en daardoor erg slijtvast en gemakkelijk in onderhoud. Het natuurlijk schilferende oppervlak geeft deze natuursteen zijn typische look.

Deze prachtige natuursteen is slip- en slijtvast, bestand tegen intensief gebruik en geschikt voor gebruik buiten en binnen, ook in natte ruimtes of rond het zwembad. 

Wist je trouwens dat breuksteen gemaakt van leisteen zeer hip en trendy is? Hieronder al wat voorbeelden om je te inspireren.


breuksteen leisteen black slate


Je kunt deze breuksteen kant en klaar kopen, maar je kunt er ook voor opteren om leisteen in tegelvorm te kopen en daar zelf je breuksteen van te maken door de hoeken van de tegels (voorzichtig) af te tikken met een hamer. Het leggen van deze flagstones is een geduldwerkje en vraagt wat puzzelen, maar het resultaat is meer dan de moeite!

Laat je goed adviseren over de fundering en de manieren van plaatsing. Zorg ervoor dat je voegen niet te breed zijn en besteed voldoende aandacht aan de kleur die je de voeg wilt geven: dit heeft een heel grote impact op het uiteindelijke resultaat.

Laat je inspireren door de voorbeelden hieronder! En neem een kijkje in een van onze toonzalen voor onze collectie leisteen. We helpen je graag verder met advies op maat!Navigate through our posts
Previous Next Go to all blogs