Vicky en Tom overweldigd door totaalrenovatie in Mechelen

In aflevering 6 van Blind Gekocht zagen we vorige week hoe Vicky en Tom eindelijk de deur van hun tijdelijke verblijfplaats achter zich konden dichttrekken . In afwachting van hun nieuwe huis woonde het jonge koppel namelijk in een B&B in Mechelen. Gezellig, maar bijzonder krap. Het koppel kon dan ook niet wachten om in de auto van Dina te stappen en hun nieuwe thuis te ontdekken.

Aan het begin van de aflevering wantrouwde het koppel de aankoop van makelaar Béa nog enorm. Ze hoopten dat de nieuwe woonst een motivatie zou betekenen om vol goede moed in de B&B te trekken. Helaas was niets minder waar…

Grote zorgen voor Vicky en Tom

Een chaletstijl met veel hout en een rare indeling op de eerste verdieping. Kleine deurtjes met verborgen kamers? “Dat is tof in de Efteling, maar niet in je eigen huis”, klinkt het. Ook de muren, het plafond en de vloer kunnen het koppel niet bekoren. De teleurstelling en de zorgen zijn dan ook van Tom zijn gezicht af te lezen. Mocht het van hen afgehangen hebben, ze hadden het huis nooit gekocht.

Gelukkig wist Bart meteen waaraan hij het forse renovatiebudget zou besteden. Zoals Tom al voorspelde, kwam er eerst en vooral een grote afvalcontainer. De gekke indeling op de eerste verdieping maakte plaats voor drie grote kamers en een badkamer. En ook met het baby’tje op komst werd rekening gehouden.

Vlak nadat Dina zelf nog de laatste hand legde aan de inrichting en als mama enkele tips deelde in de kinderkamer, pikt ze het koppel op aan hun B&B. Gepakt en gezakt met de laatste spullen, vertrekken ze meteen richting de nieuwe woonst. Eenmaal aangekomen, is Vicky onmiddellijk gecharmeerd door de locatie en de omgeving. Ook Tom ziet zijn twee kinderen er al helemaal opgroeien…

Een badkamer mét bad?

Na wat wringen in het sleutelgat, zijn Vicky en Tom meteen onder de indruk van de bijzonder lichtrijke inkomhal. Sprakeloos en met tranen in de ogen herkent Vicky het treintje van zoontje Nobel. De authentieke vloer bleef behouden en de houten latjes kregen een likje witte verf.

Meteen door naar de woonkamer dan maar, waar Bart het gevoel van ruimte accentueerde dankzij de lichte vloer. “Ons moeder zal jaloers zijn,” weet Vicky nu al. En dan heeft ze haar gedroomde groene keuken nog niet ontdekt. Daar komt ineens ook de keramische tegel Gris Saltinato als wandbekleding in beeld.

Zonder te weten wat er nu van de badkamer in huis is gekomen, beslist Tom dat Bart en Béa alvast een omhelzing verdienen. De benedenverdieping is namelijk al veel beter dan gedroomd en het koppel kan amper geloven dat ze hier mogen wonen.

De badkamer blijft echter een heikel punt. Het koppel ziet dan wel hoe knap de verouderde badkamer gerenoveerd is, ze missen nog een bad voor de relaxmomentjes van Vicky en de quality time met Nobel. Maar ondertussen kennen we de interieurarchitect van Blind Gekocht al en Bart zou Bart niet zijn, mocht hij daar geen antwoord op voorzien hebben.

Daarvoor gaan we de trap op. In de tweede badkamer ziet Tom tot zijn verbazing hoe zelfs hij – met zijn lange benen – in het bad zal passen. Een droom die uitkomt voor het hele gezinnetje dus. Opnieuw zien we hier hoe de keramische tegel Gris Saltinato voor een prachtige marmerlook zorgt in de badkamer. In de slaapkamers vinden we dezelfde lichte vinylvloer Finfloor White als in de woonkamer terug.

Aan het einde van de aflevering zien we hoe de kinderkamer volledig goedgekeurd wordt door kleine Nobel. Bij Impermo zijn we ervan overtuigd dat ook de tweede baby er zich volledig thuis zal voelen. We wensen het jonge gezinnetje veel geluk!

Deze week…

Morgen zien we hoe interieurarchitect Bart het herenhuis van Heleen en Klaas onder handen nam. Benieuwd of de woonst na de renovatie wél de stijl is van het jonge koppel uit Antwerpen? Je ziet het vanavond om 20.35 op VIER, of daarna op vier.be.

Navigate through our posts
Previous Next Go to all blogs