Nisse en Mathilde vinden hun nieuwe stekje in Gentbrugge

In aflevering 5 zagen we hoe Nisse en Mathilde even helemaal stil werden. Ook al had makelaar Béa ‘een lelijk huis’ gekocht, na de renovatie oversteeg hun nieuwe woonst al hun verwachtingen. Benieuwd hoe de onthulling verliep en hoe Bart creatief omsprong met het renovatiebudget? Lees dan zeker verder!

Nisse en Mathilde brachten de nacht door in hun lege kamer samen met de hond en twee katten. Waren het de huisdieren, de kille plek of toch maar de zenuwen die hen wakker hielden? In ieder geval verraadden hun kleine oogjes dat het een korte nacht was. Het koppel is dan ook meer dan ooit klaar om het anti-kraakpand achter zich te laten en hun nieuwe thuis te ontdekken.

Wanneer de laatste klusjes van de renovatie gedaan zijn en alle planten van het koppel een nieuwe plek hebben gekregen, pikt Dina het duo op in het centrum van Gent. Eens gearriveerd in het nabijgelegen Gentbrugge, is Mathilde meteen gecharmeerd door de buitenkant van het huis én de omgeving. Het koppel ziet een mooie, verzorgde gevel in een rustige straat met een leuk parkje.

Het kleinste kamertje

Maar de grootste zenuwen heeft het koppel natuurlijk over het interieur. De eerste grote vraag: past Nisse in het allerkleinste kamertje? Dat blijft een twijfelgeval, maar later in de aflevering zien we hoe Bart daar een oplossing voor voorzag.

In de hal zien we al hoe Nisse en Mathilde erg onder de indruk zijn door de renovatie. Daar zitten de leuke keramische patroontegels Paul & Jane Pattern Dixter vast voor iets tussen. Nisse trekt er spontaan z’n schoenen voor uit!

Verrassende accenten

De retro tegeltjes lopen via de woonkamer door naar de keuken en zorgen zo voor een mooi geheel. Verder zien we in de woonkamer ook een bijzondere accentmuur. Daar werd het parket LMB Pineland Smoked White T&G namelijk gebruikt als wandafwerking. Nisse is ongelooflijk opgelucht dat Bart zijn allergie voor latjesplafonds deelt. Die zijn dan ook als eerste in de afvalcontainer beland.

Boven legt Bart uit hoe hij van de slaapkamers met een beperkt budget toch knusse plekken heeft gemaakt. De lichte meerlagige parketvloer LMB Prime Polar Uniclic zorgt daar voor een zalig rustgevend gevoel. In de badkamer heeft Bart dan weer kosten noch moeite gespaard. Want wanneer het koppel vol nieuwsgierigheid de ruimte binnenwandelt, ontdekt Nisse ‘nog ne pot’! Met een tweede toilet hield Bart dus ook rekening met de behoeften van Nisse.

De douche werd op een erg praktische manier ingewerkt in de ruimte. Doordat de wanden versteld kunnen worden, neemt de cabine niet altijd veel plaats in beslag. Ondertussen zien we ook de frisgroene keramische wandtegels Majolica Soft Green tevoorschijn komen.

“We hebben een supermooi huis”, besluit Mathilde. De champagne die Nisse ontkurkt, is daarom eerst en vooral voor Bart en Béa. Want mochten ze ooit opnieuw verhuizen, is het spaargeld van het fiere koppel opnieuw voor hen!

Deze week…

In de aflevering van deze week zien we welk huis Béa voor Vicky, Tom en kleine Nobel heeft gekocht én ontdekken ook Heleen en Klaas hun nieuwe woonst. Benieuwd welke panden Béa op de kop heeft kunnen tikken? Je ziet het elke woensdag om 20.35 op VIER, of daarna op vier.be. Ook Impermo kijkt mee!

Navigate through our posts
Previous Next Go to all blogs