Tegels, natuursteen & parket

Veelgestelde vragen


Hoe komt het dat de prijzen zo laag zijn?


Impermo voert een aparte prijzenpolitiek. Door massa aankopen rechtstreeks bij de fabrikanten in het buitenland te doen worden verschillende kostenposten geschrapt of sterk verminderd. Het principe is de mooiste en nieuwste materialen aan te bieden aan prijzen die een stuk lager liggen dan de gangbare marktprijs.

Zijn de geleverde materialen wel eerste keuze? Kan ik dat controleren?

Alle aangeboden materialen zijn strikt eerste keuze tenzij uitdrukkelijk vermeld dat dat niet het geval zou zijn. U kan dat controleren omdat dat op iedere verpakking vermeld staat. (Choice, calidad 1) Bij de minste twijfel mag u de materialen niet plaatsen. Opgelet! Sommige handelaars verkopen tweede keuze tegels zonder dit expleciet te zeggen, de omschijving MS is bijvoorbeeld de afkorting van Mindere Sortering, een andere benaming voor tweede keuze tegels. Let dus op!


Hoe zit het met de garantie?


Alle materialen vallen onder de gebruikelijke fabrieksgaranties. Breuk wordt gratis omgeruild in de magazijnen. Bij een eventueel probleem komt een specialist of een afgevaardigde van de fabrikant vanuit het buitenland ter plaatse. Indien een tegel een zichtbaar gebrek vertoont mag hij in geen enkel geval geplaatst worden. In dat geval worden de tegels onmiddellijk terug genomen en geruild voor 100% foutloze. Zie ook de algemene en bijzondere voorwaarden.


Loont het de moeite om een afstand te rijden voor een bezoek aan Impermo?


Absoluut (al zeggen we het zelf)!  In onze toonzalen staan tal van sfeerboxen waardoor je veel inspiratie krijgt voor je renovatie of bouwproject.  De toonzalen zijn mooi en gezellig om in rond te wandelen.  Op woensdag en zaterdag kan je in Sint-Truiden ook meteen je bestelling meenemen.  We leveren jouw bestelling ook gratis bij je thuis. Én bovendien zijn we op donderdag tot 21u open. Reden genoeg om onze toonzalen te komen verkennen


Kan ik overschotten terug geven?

Retours van plaatsingsmaterialen zoals lijm, voegsel, profielen, … zijn mogelijk via een tegoedbon aan 100%. BINNEN DE 30 DAGEN NA AFHALING/LEVERING


Hoe geschiedt de betaling?


Impermo vraagt steeds een contante betaling bij levering of afhaling. Dat kan onder meer met geld of met een gecertificeerde bankcheque (niet in het buitenland). In de winkel én bij transport met kraanwagen is er bancontact /maestro beschikbaar. Let er wel op dat de maximum daglimiet per bank kan verschillen. U kan het saldo ook overmaken via de bank, 1 week vóór de levering / afhaling.


Levert Impermo in Nederland? Wat zijn eventueel de leveringskosten?


Ja, leveringen in Nederland gebeuren tussen 7u en 18u, van dinsdag tot vrijdag. Voor een levering met losklep rekenen wij 69 euro incl. BTW per PALLET aan. Voor een levering met kraanwagen dient de prijs aangevraagd te worden.


Wat moet ik precies doen bij het eerste onderhoud van mijn nieuwe vloer?


Minstens een week na het voegen moet de vloer enkel de eerste keer gepoetst worden met een vuiloplosser of een cementsluierverwijderaar, ook wanneer u geen sluier of voegresten ziet. Cementdeeltjes zijn microscopisch klein en zetten zich vast indien ze in contact komen met water. U mag dus in geen geval uw vloer poetsen met zuiver water, dat zou het verdere onderhoud kunnen bemoeilijken.


Zijn er extra voorwaarden voor vloerders, aannemers, projectbouwers, appartementen, ... ?


Impermo werkt intensief samen met verschillende bouwfirma's. Ieder project wordt in detail besproken.


Doet Impermo bovenop de lage prijzen nog iets extra wanneer ik vloeren en wanden voor de volledige woning aankoop?


Bij een offerte voor een volledige woning wordt gekeken of er nog extra korting kan gegeven worden op materialen en /of transport.


Ik zie graag natuursteen maar hoor zoveel negatieve opmerkingen. Hoe zit dat nu eigenlijk?


Een natuursteen vergt over het algemeen steeds wat meer aandacht dan een keramische tegel. Toch is het negatieve beeld van een natuursteen meestal overdreven. Afhankelijk van het type steen bieden we een gespecialiseerde onderhouds- en plaatsingsfiche. Er zijn schitterende professionele onderhoudsproducten beschikbaar die ervoor zorgen dat uw vloer goed beschermd en makkelijk te onderhouden is. Wanneer u er toch in slaagt om een vlekje te maken helpen we u graag dat weer snel te verwijderen op basis van een uitgebreide en efficiënte vlekkengids.


Krast en vlekt natuursteen erg?


Natuursteen is de noemer van alles wat de natuur aan steen te bieden heeft. Er bestaan zeer veel verschillende soorten die ieder hun specifieke eigenschappen hebben. Kalkstenen hebben de gewoonte gevoeliger te zijn en worden dan ook extra beschermd. Dankzij het grote aanbod in goede onderhoudsproducten hoeft u zich geen zorgen te maken.


Stuurt Impermo stalen - monsters op aanvraag?


Na een bezoek in onze toonzalen kan enkel een staal van voorraadtegels tegen een kleine vergoeding van 5€ meteen in onze magazijnen afgehaald worden. Bij eventuele latere bestelling, zal deze vergoeding in mindering gebracht worden op uw order. Het staal hoeft niet terug gegeven te worden.


Heeft Impermo andere vestigingen dan Sint Truiden?


Zeker! We hebben ook een toonzaal in Wetteren en Antwerpen.  En binnenkort gaat de nieuwe toonzaal in Oostende open!


Moet ik per volle verpakkingen kopen?


Bestellingen gebeuren per volle doos, zo is de kans op beschadigingen gering. Bij sommige artikels zoals natuursteen, waar de verpakkingsvorm te groot is, wordt de mogelijkheid aangeboden om per tegel aan te kopen.(met uitzondering van legpatronen)


Zijn tegels zwaar? Kan ik zelf afhalen?


Een keramische tegel van 9mm dik weegt ongeveer 19 Kg per m². In een gewone auto kan u ongeveer 17m² tegels laden. Afhalen in 2-3 ritten is ook mogelijk. Een aanhangwagen is altijd handiger. We plaatsen het pallet met de heftruck in de aanhangwagen indien het laadvermogen dat toelaat.


Is Impermo een degelijke firma?


Impermo is reeds 97 jaar lang actief in de tegelsector! We streven op elk vlak naar de beste kwaliteit én service.  De voorbije jaren kennen we een grote en stabiele groei.  In 2012 opende Impermo een tweede vestiging in Wetteren en in 2015 kwam de vestiging in Antwerpen erbij.  Binnenkort gaat er een winkel in Oostende open!


Hoeveel mensen werken er bij Impermo?


Een team van 65 medewerkers staat tot uw dienst.


Hoe kan ik genieten van het verlaagde BTW tarief van 6%?


In België is een verlaagd tarief van toepassing onder bepaalde voorwaarden bij een bestaande woning. Details kan u vinden op de officiële site belgium.be Het komt er op neer dat enkel een erkend aannemer of vloerder kan factureren aan het verlaagde tarief. U komt in dat geval met uw plaatser overeen dat hij de tegels aankoopt aan 21% en u doorfactureert aan 6%. Bij zelf plaatsing is het verlaagde tarief helaas nooit van toepassing.


Hoeveel bedraagt het normale BTW tarief in België?


21%. al onze aangeduide prijzen zijn bovendien inclusief 21%, zowel in de toonzaal als op de website.


Kan ik in het buitenland een recuperatie van BTW doen indien ik een BTW nummer heb?


Indien er via een officieel transportdocument kan aangetoond worden dat de goederen de grens over zijn (CMR vrachtbrief) en er een geldig btw nummer kan voorgelegd worden is er geen btw van toepassing voor export binnen de EU.


Hoe lang is de levertermijn na bestelling?


De meeste goederen zijn meteen uit voorraad leverbaar. Indien een artikel niet op stock is is de gemiddelde termijn 1 week indien het depot van de fabrikant in België de goederen ter beschikking heeft. Zoniet is een termijn van 3 weken gebruikelijk bij een bestelling in het buitenland. Slechts in uitzonderlijke gevallen kan het langer duren. Een afspraak om uw bestelling bij u thuis of op de werf te leveren moet best 3 weken voor die voorziene datum gemaakt worden.


Hoe weet ik wanneer mijn bestelling beschikbaar is?


Via onze website: mijn bestelling, vult u de bestelbonnummer samen met uw klantnummer in en u krijgt een overzicht en status van uw bestelling. Telefonisch op het centrale nummer van de Impermo vestiging.


Ik ben geïnteresseerd in een promo maar heb die niet meteen nodig, kan ik al reserveren?


Een order kan gratis gestockeerd worden voor een periode van 3 maanden. Daarna kan de bestelling nog gratis veilig in bewaring blijven in onze magazijnen maar moet het saldo betaald worden. De maximum stockageperiode is tot 1 jaar na besteldatum.


Worden tegels binnen gedragen bij een levering?


Neen. De goederen worden gelost op de voor de vrachtwagen laatst bereikbare plaats.


Hoeveel bedraagt een voorschot - aanbetaling?


20% bij het plaatsen van een order, het saldo bij levering of maximum 3 maand na besteldatum.


Wat met gebroken tegels?


Het spreekt voor zich dat u onbeschadigde materialen koopt. Breuk wordt gratis geruild in de magazijnen indien de gebroken tegels aangeboden worden. Impermo tracht steeds dezelfde tonaliteit (kleur) en caliber (maatvastheid) te kunnen naleveren indien de klant die kan meedelen. (info enkel op de verpakking)


Waar kan ik de algemene verkoopsvoorwaarden van Impermo terugvinden?

U vindt deze terug op de pagina disclaimer.


Plaatst Impermo tegels?


Wij hebben geen eigen plaatsingsdient, maar kunnen u wel alle benodigde plaatstingsmaterialen voorzien (vb lijm, voegmiddel, lijmkam, etc). Onze medewerkers volgens voortdurend bijscholing zodat zij op de hoogte zijn van de allerlaatste plaatsingstechnieken. Voor de praktische realisatie verwijzen wij echter naar de vakman. Wij werken nauw samen met partner-plaatsers. Klik hier voor een overzicht van onze partner-plaatsers.


Hoe meet ik de oppervlakte van mijn woning?


Het is gebruikelijk dat de architect u een gedetailleerde meetstaat bezorgt. Hierop staat per kamer hoeveel m² tegels en lm plinten u nodig hebt. Deze maten zijn meestal de strikt wiskundige netto maten zonder rekening te houden met snijverlies. Indien u zelf aan de slag gaat rekent u per kamer de lengte x de breedte in meters uitgedrukt. Hou voor de plintjes rekening met de deuren, de ramen die tot de vloer gaan en eventuele kasten zoals in de keuken of vestiare.
Hoeveel snijverlies (afval) moet ik bijrekenen?


U rekent volgende verliezen voor normale ruimtes (vanaf +/- 4x4m), recht geplaatst. In kleinere ruimtes rekent u een 5% meer afval. mozaiken : < 5% afval 30*30 : 5% 45*45: 7% 60*60 : 9%> 60*60 : 11% of meer


Heb ik meer tegels nodig wanneer ik diagonaal wil plaatsen of in een legpatroon?


Gemiddeld heeft u 5% meer afval wanneer u diagonaal (in ruitverband) plaatst. Voor een legverband rekent u 7% afval.


Waar moet ik op letten wanneer ik wil plaatsen op een vloerverwarming?


Over het algemeen zijn haast alle materialen goed geschikt voor plaatsing op een vloerverwarming mits er gelet wordt op een aantal punten. De voorkeur gaat in elk geval uit naar een plaatsing op een chape (cementgebonden dekvloer) De verwarmingsbuizen zitten best een 4-5 cm onder het oppervlak. Bij tegels of natuursteen is het zeer belangrijk dat de hechting gebeurt met een hoogperformante flex kleefmortel. Meer info vindt u onder de rubriek plaatsing of wanneer u klikt op het logo van Weber Broutin. Voegen worden met een flex voegmortel afgewerkt. Bij het voegen blijft de laatste voeg die aansluit tegen de wand open om de werking te kunnen garanderen. De plint sluit deze kier. De chapeband tegen de muren mag pas na het voegen verwijderd worden. Bij grote oppervlaktes worden fijne discrete uitzetvoegen gebruikt in de kleur van het voegsel. De vloerverwarming moet minstens twee dagen uitgeschakeld zijn voor de plaatsing. De dekvloer moet minstens 3 weken liggen voor de plaatsing.


Kan parket op vloerverwarming?


Ja, mits gebruik van een onderparket en twee componenten PU-lijm. Meestal gebruiken we hiervoor een mozaikparket. Het wtcb raadt aan van een maximum opbouwhoogte van 23mm te behouden om niet teveel energie te verliezen door het isolerend effect van hout. De meest gebruikte combinatie is een plank van maximum 14cm breed en 14mm dik op een onderparket in mozaik van 8mm dik, telkens gelijmd met 2 componentenlijm. Nog veiliger is te kiezen voor halfmassief legklaar parket. De eerste start van de verwarming zal langzaam en volgens schema moeten gebeuren.


Kan ik tegels plaatsen op mijn bestaande vloerbekleding in tegels of verwijderd vasttapijt?


Ja, u gebruikt hiervoor een hoogperformante flex kleefmortel. Bij gladde geglazuurde tegels is een primer aan te raden. Gedetailleerde info vindt u onder de rubriek plaatsing.


Hoe boor ik een gat /gaatje in een tegel?


Voor het monteren van beugels, douchestangen, wc-rolhouders en dergelijke moet voor zowel voor volkeramische als voor geglazuurde tegels een glasboor gebruikt worden. Meestal 6 of 8mm. Het is een boortje in de vorm van een kleine speer. Wanneer u zich ervan kan verzekeren dat er geen risico is voor een elektrische schok is het afkoelen van de boor met stromend water een goed hulpmiddel tegen het bot worden van de boorkop. Soms kunnen er slechts twee gaten gemaakt worden met één boortje. Dit is normaal. Laat de boor traag draaien door bvb op een schroefboormachine een laag toerental te kiezen. De aanzet is soms moeilijk wanneer de tegel of glazuur te glad is. Om dit op te lossen neemt u het boortje van de boormachine en slaat een klein gaatje in de toplaag van de tegel met het boortje alsof het een beiteltje was. Voor het uithalen van grote stukken zijn er verschillende technieken. Wanneer de opening grenst aan de zijkant van de tegel is het aan te raden tientallen reepjes te snijden met een (watergekoelde) diamantzaag vanuit de zijkant, deze vervolgens weg te tikken met een hamertje en de onzuivere kant langs de zaag te laten glijden. Wanneer het gat in het midden van de tegel valt is de makkelijkste manier een klok te gebruiken voor keramische tegels. Wanneer dit niet lukt vanwege de hardheid van de tegel, of de vorm van het gewenste gat, moet men het gat ook tekenen op de rug van de tegel en van daaruit met een kleine slijpschijf snedes maken. De snedes in de rug zijn breder dan de grootte van het gat aan de voorkant vanwege de dikte van de tegel. Controleer dikwijls of je niet te diep zaagt. Let erop dat de tegel door deze laatste techniek veel breekbaarder wordt bij het manipuleren. Eénmaal geplaatst is er geen risico meer.